Πέμπτη, 18 Σεπτέμβριος 2014
Είστε εδώ: Αρχική Τοπικές ειδήσεις Αχαρναί Επισκευές στο 28ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών
Επισκευές στο 28ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Άννα Χοχλάκη   
Τετάρτη, 09 Ιανουάριος 2013 15:29

28o dimotiko sxoleio axarnon customΟυσιαστικές παρεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου πραγματοποιήθηκαν, μέσα στο Δεκέμβριο, στο 28ο δημοτικό Αχαρνών το οποίο στεγάζεται εντός του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ. Ένα από τα προβληματικά σχολεία της πόλης, με ανάγκες που χρόνιζαν «είδε» τον χώρο του ν΄αλλάζει μετά την απόφαση της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του προέδρου της Γιάννη Μίχα να προχωρήσει σε επισκευές που θ’ αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σε μια έκταση 400 τ.μ όπου τα βασικά θεωρούνταν πολυτέλεια έγινε η επίστρωση με μπετόν του περιβάλλοντος χώρου ώστε να ελαχιστοποηθούν τα προβλήματα από το χωμάτινο δάπεδο. Επιπλέον, τα συνεργεία προχώρησαν στην κατασκευή κεραμοσκεπής ανάμεσα στα δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 60 τμ κι έτσι δημιουργήθηκε ένας στεγασμένος, σε περίπτωση βροχής, υπαίθριος χώρος. Στη συνέχεια σοβάτισαν το λεβιτοστάσιο και δημιούργησαν τη βάση για wc τουαλέτα.

Επίσης, το προαύλιο του σχολείου άλλαξε τελείως όψη με τα παρτέρια που δημιουργήθηκαν για τη φύτεψη λουλουδιών. Οι αλλαγές, αυτές, έχουν επιδράσει θετικά τόσο στην ψυχολογία των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών οι οποίοι εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν καθημερινώς μια κατάσταση η οποία πόρρω απέχει από την ανέφελη εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντως, όπως, δηλώνει στη Δ.Ο ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γιάννης Μίχας οι παρεμβάσεις πρόκειται να συνεχισθούν μέχρις ότου επισκευαστούν οι εκκρεμότητες του σχολείου.

 

28o dimotiko sxoleio axarnon1 28o dimotiko sxoleio axarnon 3
 

paradise park fasa new

 

 

 

 

 

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΔΗΜΟΙ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ